Naast ons standaard worteldoek, dat ideaal is voor het onderdrukken van onkruid, bieden we ook gespecialiseerde geotextielen aan. Zo hebben we ons 200 grams non-woven geotextiel, perfect voor toepassingen waar een hoge waterdoorlatendheid en zanddichtheid vereist is, zoals bij infiltratiekratten. Voor projecten die een hoge treksterkte vereisen, zoals in de civiele techniek, is ons geweven Geotextiel PP60 de ideale keuze. Dit doek biedt een uitstekende stabiliteit en is bestand tegen hoge belastingen.
Ons 200 grams non-woven geotextiel en Geotextiel PP60 zijn slechts enkele voorbeelden van onze uitgebreide productlijn. Neem contact met ons op voor advies over de meest geschikte oplossing voor jouw project.
Geweven geotextiel is een technisch textiel dat wordt gemaakt met garens (in ons geval van polypropyleen). Hiervoor wordt een weefgetouw gebruikt dat deze garens kruiselings in elkaar weeft, vergelijkbaar met hoe traditionele stoffen worden gemaakt. Dit resulteert in een sterke en stabiel product met relatief weinig rek.
Kenmerken van geotextiel:
Hoge treksterkte: Door de geweven structuur kan het veel kracht opnemen in lengterichting.
Laag rekvermogen: In tegenstelling tot sommige andere geotextielen is geweven textiel minder elastisch.
Goede scheidings- en verstevigingscapaciteiten: Wordt vaak gebruikt om verschillende lagen in de ondergrond te scheiden en te stabiliseren.
Waterdoorlatend: Afhankelijk van het weefpatroon en materiaal kan het ook water doorlaten, al is dit vaak beperkter dan bij niet-geweven geotextiel.
NIET UV-Stabiel: Standaard laten we het geotextiel produceren zonder UV-stabilisator. Het is daardoor niet geschikt om aan de oppervlakte te laten liggen omdat het dan relatief snel zal verzwakken door het UV-licht van de zon.
Toepassingen van geweven geotextiel:
Weg- en spoorwegbouw
Scheidingslaag: Het voorkomt vermenging van verschillende ondergrondlagen, zoals zand en grind of grond en steenslag.
Versteviging: Door de treksterkte helpt het om verzakkingen te voorkomen, vooral bij slappe ondergrond.
Oeverbescherming en waterbouw
Onder steenzettingen of basaltblokken om uitspoeling van de onderliggende grond tegen te gaan.
Bescherming van dijken, oevers en kanaalwanden.
Funderingen en platforms
Onder tijdelijke of permanente bouwwegen, kraanplatforms of funderingsconstructies, vooral bij slechte bodemomstandigheden.
Landbouw en tuinbouw
Soms gebruikt voor gronddrainage of als wortelwerende laag, hoewel hier vaker niet-geweven of specifieke antiworteldoeken voor worden ingezet.